viernes, 24 de abril de 2009

A ALIMENTACIÓN...


A conservación dos alimentos:



Cada producto alimenticio tiña a súa época do ano, sendo o verán e principalmente o outono as tempadas nas que máis abondaban as colleitas.

Moitos deses productos consumíanse a medida en que se ían recollendo: xudías, leituga, tomates, pementos, etc., pero outros había que conservalos para seren consumidos no inverno.


As principais técnicas de conservación eran:
  • a salazón: salábase gran parte da carne de porco e algúns pescados;


  • o afumado: afumábase carne de terneira para obter a cecina, os chourizos e algúns pescados;


  • o secado: secábanse as sementes case todas, as fabas, as herbas aromáticas, as cebolas, os allos...;


  • o envasado (despois de cociñado): a manteiga de porco ou de vaca, o doce de membrillo, as mermeladas...;


  • o enlatado: principalmente conservas de pescado;

A diferencia dos anteriores, o enlatado non se facía nas casas, senón nas diversas fábricas establecidas nas nosas rías.










No hay comentarios:

Publicar un comentario